Auto polijsten – koplampen polijsten

Uw auto polijsten? We weten het allemaal. Eigenlijk is een autowasstraat helemaal niet zo goed voor de lak van uw auto. De borstels zijn vaak te grof en er kleeft vuil van voorgangers aan de sponsen van de wasstraat. Uiteindelijk zult u krassen en draaien in uw lak gaan zien. Vooral op een donkere lak is dit goed zichtbaar en erg zonde. 

Auto gepolijst
Auto gepolijst

Bij Car Clean GO zien we ook vaak dat mensen hun auto hebben gewassen met oude sponsen. In deze sponsen blijft natuurlijk ook -onzichtbaar- vuil achter dat lichte krassen in de autolak veroorzaakt. Ook weer zonde.

Afgekeurd voor APK vanwege doffe koplampen?

Als uw  koplampen dof zijn geworden door de invloed van UV straling, kan de auto afgekeurd worden bij de APK-keuring. Soms wordt dan geadviseerd om de koplampen te vervangen, terwijl dit niet altijd nodig is. Car Clean GO kan uw koplampen herstellen met veel lagere kosten dan het aanschaffen van nieuwe koplampen. De autopoets professionals van Car Clean GO zorgen door het polijsten van uw voertuig voor een perfecte nieuw uitziende laklaag, zowel voor de auto als voor uw koplampen.  Hierbij maken zij gebruik van de top car cleaning producten van 3M.

auto polijsten
auto polijsten met top producten van 3M

De producten van 3M worden door Car Clean GO gebruikt om krassen te verwijderen en een smetteloos, hoogglans oppervlak te verkrijgen. Hierbij gebruiken wij ook de bijbehorende 3M schuimpads om de beste resultaten te verkrijgen.

Neem direct contact op met Car Clean GO om een afspraak te maken om uw auto aan een grondige polijst beurt te onderwerpen.

Auto polijsten een Milwaukee rotary polijstmachine

Het polijsten van een auto

Polijsten van een auto is een proces waarbij oppervlaktebeschadigingen van de lak van een auto worden verwijderd. De lak wordt gepolijst tot een hoogglanzende afwerking. Dit wordt gedaan door middel van een polijstmachine en speciale polijstmiddelen. Car Clean GO werkt met producten van 3M.

Het polijsten van een auto begint met het reinigen van de lak. Er mag namelijk geen geen stof of vuil op de lak achterblijven. Vervolgens wordt een polijstmiddel aangebracht op de lak en de polijstmachine gebruikt om het polijstmiddel in te wrijven. Dit proces kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid beschadigingen en de gewenste glans van de lak.

Na het polijsten wordt de lak nagekeken om ervoor te zorgen dat alle beschadigingen zijn verwijderd en dat de glans naar wens is. Indien nodig kan het polijstproces worden herhaald om een nog beter resultaat te bereiken.

Ten slotte wordt de lak afgewerkt met een wax of sealant om de glans te behouden en om de lak te beschermen tegen vuil en andere omgevingsinvloeden. Dit stap zorgt ervoor dat de auto er als nieuw uitziet en dat de glans langer behouden blijft.