Cabrio dak reinigen – soft top reinigen

U heeft een mooie cabriolet waar u zuinig op bent. Om uw cabrio dak te reinigen rijdt u liever niet met uw cabriolet door een standaard wasstraat. De harde borstels doen uw dak immers geen goed. Een nieuw dak of een nieuwe soft-top voor uw cabriolet kost al snel enkele duizenden euro’s. Het is beter dat u uw cabrio dak goed onderhoudt of laat onderhouden.

Car Clean GO is de specialist in het reinigen van soft top daken. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om uw soft top te laten reinigen. Dat kan bij ons of bij u op locatie of bijvoorbeeld op uw werk. Recent werden wij bezocht door een klant die, naar onze mening, toch iets te lang had gewacht met het laten reinigen van het dak van de cabriolet. Algen en mos hadden al kans gezien om in te groeien in het dak.

Cabrio dak reinigen
Car Clean GO – cabrio dak reinigen

Dankzij het “Car Clean GO – soft-top reinigen stappenplan”, is het ons prima gelukt om het dak van deze cabriolet weer in een goede conditie te brengen. Zie hier het resultaat:

Cabrio dak reinigen - Car Clean GO
Cabrio dak schoonmaken – Car Clean GO

Uw cabrio dak zelf schoonmaken? Dat kan maar let hier op:

Ga liever niet met uw cabriolet door de wasstraat. Niet alleen zijn de borstels te hard en te grof voor het dak. Ook zijn de schoonmaakmiddelen die men gebruikt vaak niet geschikt voor soft top daken.

Sowieso is de wax die gebruikt wordt in een wasstraat niet geschikt voor het dak van uw cabriolet.

Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen als u het dak van uw cabriolet schoonmaakt. Let op met ontvettende middelen of bleekmiddelen. Deze doen het dak geen goed.

De specialisten van Car Clean GO werken met de reinigings- en conditioner middelen van een gerenommeerd merk. Laat u door ons adviseren of beter nog … besteed het werk uit aan Car Clean GO.

Als u zelf het dak van uw cabriolet gaat reinigen dan adviseert Car Clean GO de volgende stappen:

  1. Maak het dak van de cabriolet leeg en verwijder alle rondslingerende voorwerpen, zoals afval en losse stof.
  2. Vacumeer het dak om stof en vuil te verwijderen. Gebruik hierbij een zachte borstel om het stof te verwijderen zonder het dak te beschadigen.
  3. Maak het dak schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Werk van boven naar beneden om te voorkomen dat vuil op het nog niet gereinigde deel van het dak terechtkomt.
  4. Spoel het dak af met water om alle resten van reinigingsmiddel en vuil te verwijderen.
  5. Laat het dak drogen voordat je het weer opent of sluit. Gebruik indien nodig een ventilator of airconditioning om het droogproces te versnellen.