Motor cleaning

Waarom motor cleaning? Uw auto heeft motorolie nodig voor de koeling en smering van uw motor. Maar deze olie heeft als nadeel dat er zich vervuiling opbouwt onder de motorkap. De automotor schoonmaken is een tijdrovende klus. Het motorblok reinigen moet u sowieso doen voor de verkoop van een auto, omdat een schone motor meer vertrouwen geeft dan een vervuild exemplaar.

Iedere auto heeft een andere motor, maar ze delen allemaal het gegeven dat er altijd elektronica aanwezig is. Elektronica en water gaan niet samen. Daarom plakken de autopoetsprofessionals van Car Clean GO de elektronica goed af alvorens ze de motorruimte te reinigen. Na het afplakken van de elektronica spuiten ze het losse vuil weg met water door middel van onze Kärcher K7 hogedrukreiniger.

Car Clean GO gebruikt de Kärcher K7 omdat deze een roterende straal heeft; de straal moet immers in beweging blijven. Na het afspuiten van het motorblok gebruiken we een ‘engine cleaner’ om de motor te ontvetten en te reinigen. We zorgen ervoor dat alle hoekjes worden bereikt. Hierbij gebruiken we kleine borstels voor de hardnekkige en moeilijk te bereiken plaatsen. Het geheel laten we vervolgens 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna spoelen we alles weer af met water. Deze handeling herhalen we op de plaatsen waar er nog steeds vuil aanwezig is. Tenslotte laten we de motor drogen en conserveren we het oppervlak door gebruik te maken van motorspray.

Motor schoonmaken Eindhoven
Motor schoonmaken Eindhoven

Motor Cleaning? Wilt u het motorblok van uw auto eens grondig laten reinigen? Neem dan direct contact op met Car Clean GO om een afspraak te maken.

Wilt uw zelf uw auto onder de motorkap reinigen? Dan adviseert Car Clean GO het volgende werkproces:

  1. Zorg ervoor dat de motor is afgekoeld voordat je begint met reinigen.
  2. Verwijder losse voorwerpen, zoals afval en stof, uit de motorruimte.
  3. Vacumeer de motorruimte om stof en vuil te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel om het stof te verwijderen zonder de onderdelen te beschadigen.
  4. Maak de onderdelen van de motor schoon met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Werk van boven naar beneden om te voorkomen dat vuil op het nog niet gereinigde deel van de motor terechtkomt.
  5. Gebruik een hogedrukspuit om moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Zorg ervoor dat je de hogedrukspuit niet te dicht bij de onderdelen houdt om beschadiging te voorkomen.
  6. Spoel de motorruimte grondig af met water om alle resten van reinigingsmiddel te verwijderen.